nuffnang

Sunday, 5 June 2011

looking for JODOH

okeh..
hola hola
ini entri agak ringkas...
just nak share pendapat jek..
suke okeh la
tak suke whatever..
hak masing-masing kan..
******************************

okeh nie time kelas sosial..
my lecturer said
**tetibe jek masuk bab nie**
lelaki kalau nak kahwin akan mencari
seorang wanita yang menyerupai ibunya.
not at all
just in few maybe her character
pandai masak ke or something else..
perempuan pula,
akan mencari suami just like her father
maybe in type
caring,loving,smart

wow
seriously aku tak berapa faham 
when first time she talk about this
but after that
**lepas polish otak aku**
baru lah aku faham..
heeeeeeeeee
lampi cikit..
**lampi bukan perkataan yang mencarut yek..
lampi shortform utk LAMBAT PIKAP**

okeh..berbalik balik..
bagi aku not totally 100% betol
sebab bagi aku
if nak cari type yang macam abah
memang tak lah..
sebabnye abah adalah lelaki yang jauh beza ngan orang lain
walaupun dalam muka bumi nie terdapat
wajah yang serupa
tapi 
perwatakan dan pendirian abah
tidak ada galang ganti..
if ada pon maybe dalam 75%
or less..
tu jek la..
tak lebih..
kalau lebih memang mustahil..

sama gak ngan kes lelaki..
nak kahwin nak isteri yang macam ibu mereka..
boleh ke jumpa??
i dont think so..
sebab mak kita lain dari yang lain..
sama macam keadaan abah..
mama dan abah tiada galang ganti..

okeh nie dari sudut lain plak..
tadi kata entri ringkas..
coihhhhh
ter'over' plak..
heeeeeeeeeeeeee
bagi aku nak cari husband nak macam 
abah jugak
yang hardworking
loving...
aku tak sure
hahahaha
tapi nak lelaki loving lah..
hahahahaha
lelaki yang soleh..
pendek kata
mencari lelaki yang bukan seumpama bapa 
100%
sebab setiap manusia mempunyai 
kekurangan masing2 
dan kelebihan tersendiri..
okeh clear about this???

bagi calon macam ibu pulak
sama jek bagi aku..
sebab lelaki zaman sekarang
mempunyai pilihan yang lebih..
sebab sekarang boleh dikatakan 
perempuan lebih ramai berbanding lelaki..


setiap kali lahirnya seorang bayi lelaki
akan terlahirlah 10 orang bayi perempuan ke muka bumi..

aku engat lagi
nie kata2 ustaz aku
masa sekolah dulu..
hebatkan??
siapa sangka 
tiap kelahiran membawa 
seribu erti dalam hidup kita..

okeh..
aku ase nie jek kot..
nie just pendapat aku..
harap tidak menyakitkan 
hati or terguris perasaan kalian yang membawa..
semoga apa yang aku tulis
memberi perspektif 
serta pandangan yang baru dalam hidup kalian..
peace yaw..
(^_^)







nak husband yang sangat sayang aku..
tu jek
heeeeeeeeee
nak hazama bleh tak??
huhuhu
gatal!!!!

2 comments:

Alif said...

ameen...usaha,jangan x usaha,mst dapat ape yg nak..

princess nabila said...

haha..kene cari ke??kalu x cari blehkan..haha..xpe..nabila mude lg..alif da tue kenelah kawen cepat..heeeeeeeeeeeeee

Post a Comment

nuffnang