nuffnang

Monday, 20 February 2012

lawatan ke kilang Berryl's

hai guys !
hola reader's !
14 Februari 2012..
kelas aku adakan lawatan ke kilang coklat
kat Seri Kembangan..
ala sebelah UPM tuh..
kilang Berryls...

kami bertolak pukul 8.40 pagi..
jalan dari Unisel ke Shah Alam dah makan mase sejam
then ke Seri Kembangan sejam lagi..
jadi lah 2 jam..
bnyk plak tuh tol kene lalu -.-'
nasib jam tak teruk tapi boleh pulak 
sesat..adoiii jgn lah tanye aku jalan
area KL nie..cakap area Ipoh
aku expert lah..
hehe.

pastuh bila dah sampai
boleh pulak nama Unisel tak ade dalam 
jadual diorang
padahal aku dah anta surat dah..
faks tuh..xyah tunggu berhari hari nak terima
tup tup diorang cakap tak terima..
haishhh..geram kot aku..
dah banyak kali call diorang tak bagi feedback..
tak suka tau..
aku bersengkang mata wat surat tuh
tapi tak dihargai..
mencik !!
but then diorang terima jugak lah..
sbb kami datang dari jauh..
tapi aku still tak puas hati sebab
kejap nak mampus kami kat sana
then staf diorang wat muka ketat!!!
kalu iya pun tak sudi terima kami
jgnlah wat muka mcm tuh..
senyum pon susah..
haishhh angin jek aku..
pastuh bnyk buang masa dalam bas..
2 jam perjalanan 
pergi balik 4 jam lebih tapi 
kat kilang tuh tak sampai sejam kot..
haishhh report ape jek nak wat..
nasib tak payah nak wat report
tapi siyes aku ase sangat membazir..
bayar bas rm700 tapi masa kami terhad..
kalau tak pergi kilang pon tak pe lah aku ase
sebab bagi aku sangat membazir..
membazir masa aku,duit aku dan tenaga aku..
aku sanggup ngadap assignment bertimbun
daripada keluar ke mana2 tempat yang keadaannya 
sama macam hari nie..
aku tak rasa happy langsung kot..
happy sebab dapat beli coklat 
tuh je lah..

siyesly i think today my wasting day
and what i got when i go that factory ??
nothing ...
it suppose to be a best assignment
but in the end the worse assignment..
kalau tak dapat A subjek nie memanglah...
-.-'

**to kohort 11 group 8
sorry for my mistakes.
patotnya dari awal aku hubung terus ngan
pihak sana dan gunakan orang tengah
sorry guys !

last but not least..
enjoy the picture :)


naim,mira,kak azie(yg pakai spek),afif
kak yatie(pengantin baru),kak hanis,kak syana dan
lastly AKU :)


hahaha aku ieka dan syafiqah yunus
sian Syafiqah Yunus muka kene tutup ngan aku :p
sorry babe :)


me,jascika and syira.
alahai sian jass..
muke separuh kene lindung..
tak pasal2 aku kene cop gila kuasa
adehhhh -.-'


kami satu kelas..
tp ade gak tuh yg tak masuk..
i will remember this moment :)


masuk bas kene beratur mcm 
kanak-kanak tadika
taulah kami nie cikgu tadika wannabe
hahahahahahahaha
pengantin baru pon sempat lg menyelit 


aku jek yag perasan syira nak
snap gambar kami..
hahahaha
sah aku nie giler kuasa 
hahahahaha


my art :)


sempat lagi aku menyelit :p
ha aku nak kenal kan sorang 
lagi pengantin baru..
Puan Intan Farida..
yg belakang tuh..
kalu perasan kat jari dia still ade inai..
cantikkan dia..
yg sebelah tuh Radziah
(die dlm perancangan nak kawen jugak tuh)

#i will remember this moment


#umat Islam haram menyambut Valentine's day..
kami bukan anti tapi kami tak nak terjebak dengan
gejala maksiat yang mungkin berleluasa 
pada hari ini..
so accept the fact..dont deny it..
jika betul sayangkan pasangan anda..
tiada istilah hari kekasih kepada pasangan anda
kerana hari2 anda akan menganggap 
hari kekasih..
#renungkan 

10 comments:

mashitah ismail said...

bagus kawen awal..cik nabila bile lagi? (^^)
best dpt pergi kilang Berryl's .. murah tak harga coklat kat sana??

princess nabila said...

alamak..kawen ?? tak penah terfikir lah..hahaha kalu ade jodoh tak kemana kan ..
best gak..coklat die pon murah..ade less..nnt pegi la..tp bgtau tau..bole kirim :)

Lynn Damya said...

hahaha kesiann, baik pegi charlie's chocolate factory kann (n_n)

princess nabila said...

ehh kat Malaysia ade ke?kalu ade dah lame pegi..lg best kot..dpt jumpe Johnny Depp :)

liyana mohamad said...

hye...mcm best je mlwt kt sna...kna wat ap2 paper work ke nk masuk sna..? kieorg nk p sna jgk la..

princess nabila said...

hmmkene bg surat dulu..then kalu diorg approve bru diorg bgtau tarikh bole melawat..tryla..coklat diorg sgt heaven :)

liyana mohamad said...

ye ke..?? cam menarik..?? nk mintak cth surat..hehehe..sbb kelas kiteorg nk jln2, tp nk cri tmpt yang boleh cri brg sekali..haha(coklat lah tu)

princess nabila said...

hahaha boleh2..hmmm nak emel boel?nnt bella emelkan surat tuh

liyana mohamad said...

ni email yana.. noorliyanamohamad@gmail.com. tq tau!!! =)

princess nabila said...

dah hantar :)

Post a Comment

nuffnang